top of page
Foto del escritorColegio Dentistas IB

EL CODB HA CEDIT UNA FURGONETA A L'AECC EN SUPORT DE LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER

El Col·legi Oficial de Dentistes de Balears ha cedit una furgoneta a l'AECC per al desenvolupament de les seves activitats de prevenció del càncer. Ara l´Associació Espanyola Contra el Càncer a Illes Balears disposa d´un nou vehicle per a les seves activitats de promoció de la salut.


Els presidents de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Dr. José Reyes i del Col·legi Oficial de Dentistes de Balears (CODB), Dr. Ignacio García – Moris, han presentat la nova furgoneta per a la promoció de la salut i la prevenció del càncer que utilitzaran els Voluntaris de l'Associació, gràcies a la cessió del vehicle Mercedes-Benz Sprinter per part del CODB.


El vehicle està retolat amb els principals missatges de prevenció recollits al Codi Europeu Contra el Càncer:


  • Protecció solar tot l´any, no només al´estiu.

  • Alcohol: risc zero és deixar de consumir.

  • Fes exercici diàriament i menja saludablement!

  • Participa als programes de cribratge de càncer: còlon, mama i cèrvix.


I els hashtags de les campanyes de l'Associació Espanyola Contra el Càncer: #QueNoTeVendanHumo i #TodosContraElCáncer.


Aquesta col·laboració s'emmarca en el compromís de les dues entitats amb la salut dels ciutadans i la importància de la prevenció en la lluita contra el càncer, tal com recull el conveni signat el mes de juny passat.


El Dr. Reyes ha volgut agrair al Col·legi de Dentistes la seva generosa contribució, que “ens permetrà continuar avançant en la lluita contra aquesta malaltia, poder arribar a més llocs i a més persones amb l'important missatge que la prevenció i la detecció precoç són fonamentals en la lluita contra el càncer”.


Per la seva banda, el Dr. Ignacio García – Moris ha assenyalat que “aquesta col·laboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer, per part del Col·legi de Dentistes de Balears, posa de manifest el compromís de la professió amb els pacients oncològics i amb la lluita contra el càncer en general. Tenim clar que, a la detecció del càncer oral, els dentistes som la punta de llança i que el diagnòstic d'aquest tipus de patologies i la seva prevenció és la millor arma que tenim. Els malalts oncològics, a més, necessiten una atenció especial en la seva salut oral i els dentistes de les Balears estem molt sensibilitzats amb aquesta malaltia i preparats per oferir-los una atenció especialitzada”.


Segons dades de l'observatori de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la participació activa en programes de cribratge poblacional i l'adquisició d'hàbits de vida saludables podria prevenir entre el 40 i el 50% de casos de càncer.





0 visualizaciones0 comentarios
bottom of page