top of page
Foto del escritorColegio Dentistas IB

JOAN FONT JAUME PREMI JOAN CALAFAT 2024 ALS PROFESSIONALS SANITARIS

El Dr Joan Font Jaume ha rebut uns dels Premis Joan Calafat 2024. El Col·legi Oficial de Dentistes de Balears, CODB, se sent molt orgullós dels seus professionals i felicita amb admiració i alegria el Dr. Font i els tres dentistes nominats: Doctors Joan Frau, Josep M. Quintana i Guillem Roser.


El Dr Juan Font juntament amb els altres professionals sanitaris premiats: Esperanza Bosch (psicòloga), Isabel Román (infermera), Antonio Oliver (farmacèutic) i José Reyes (metge).


La segona edició dels Premis Joan Calafat s'han celebrat aquest cap de setmana a Palma. Un centenar de representants de la sanitat balear, tant pública com privada, han assistit a la cita dels premis sanitaris de la publicació Salut i Força, que rendeixen homenatge al seu fundador: Joan Calafat, mort l'abril del 2022.


Els candidats presentats pel CODB han estat els doctors Juan Font Jaume, guanyador, Guillem Roser Puigserver , José Miguel Quintana Abraham i Joan Frau Oliver.


El Dr Font en el moment de rebre el premi de mans del Dr. Pere Riutord


La consellera de Salut, Manuela García Romero, va presidir l'acte de lliurament, acompanyada per més autoritats com el director general del Servei de Salut, la diputada socialista al Parlament i exconsellera del ram, Patricia Gómez, o el degà de la Facultat de Medicina, Dr. Antoni Bennasar, a més de gerents de la sanitat pública i privada com Xisco Ferrer (Inca) i Ignasi Casas (Manacor), Joan Carulla (Sant Joan de Déu), Víctor Ribot (Grup Quironsalut) acompanyat pel director mèdic de Clínica Rotger, Dico Sbert, entre d'altres. També hi han assistit el gerent de la Cooperativa d'Apotecaris, Josep Comas i el gerent d'UBES, Antoni Fuster, així com els presidents dels principals col·legis professionals sanitaris: Ignacio García-Moris (CODB), Carles Recasens (COMIB), Maria José Sastre (COIBA), Javier Torres (COPIB), Ramon Garcia (COVIB), Antoni Reial (COFIB), etc.


El Dr. Joan Font juntament amb el President del CODB, Dr. Igancio García-Moris i l'expresident del CODB, Dr. Pere Riutord


El director de Salut i Força, Carlos Hernández, va anunciar que l'any que ve, a la tercera edició, es passarà de 5 a 8 categories, amb la inclusió de Veterinària, Fisioteràpia i Podologia. Miquel Roca, president del jurat, va tenir unes paraules d'agraïment a la gran tasca del tribunal pel que fa a la rigorositat de la puntuació i a l'esforç avaluatiu, com també l'agraïment implícit als col·legis professionals per haver aportat grans perfils, entre els quals finalment van sortir els guanyadors.


Premis Salut i Força 2024: Dr. Juan Font Jaume, el nostre guanyador.


Metge estomatòleg, que va apostar per l'especialitat d'ortodòncia quan ningú no s'especialitzava en odontologia i es va formar amb els millors ortodoncistes del món del moment (Rickets, Bench, Tweed,…), ha estat el guanyador d'aquest premi.

Pioner a Mallorca (al costat del Dr Bauzá) de l'ortodòncia fixa, ha estat referent de l'ortodòncia a nivell nacional i internacional: Ortodoncista punter àmpliament reconegut a Espanya, Europa i USA

El Dr. Font ha estat dictant de nombroses conferències, professor col·laborador de múltiples universitats i ha exercit l'ortodòncia durant més de 50 anys.

Ha estat, també, el col·legiat que ha exercit fins a una edat més avançada (fins als 85 anys), de manera que se sumen més de 50 anys d'exercici de la professió.

Juan Font Jaume és una persona molt propera, amable, generosa i sempre disposada a ajudar altres professionals


Retall del diari Salut i Força


L'extensíssima carrera professional del Dr. Font l'ha fet molt mereixedor d'aquest reconeixement


El 1954 va finalitzar el batxillerat al Col·legi Nostra Senyora de Montesión de Palma de Mallorca i el 1955 va fer el preuniversitari a la Universitat de Barcelona.

Es va llicenciar en Medicina per la Universitat de Granada el 1963, i en Estomatologia per la Universitat de Madrid el 1965.

Durant el Servei Militar va estar destinat a l'Hospital General de l'Aire a Madrid, on va treballar al Departament d'Ortodòncia juntament amb el Prof. Luis Calatrava entre 1965 i 1966.

Entre maig i agost del 1966 va visitar diverses escoles dentals a Londres, Anglaterra.

Entre setembre de 1966 i juny de 1967 va realitzar una estada a l'Escola Dental de Malmö a Suècia (University of Lund) amb el Prof. Hilding Björn, rotant pels Departaments de Periodòncia i Ortodòncia, Odontopediatria, Anàlisi Oclusal i Radiologia. Durant la seva estada va realitzar el curs d'ortodòncia impartit pel Prof. Arne Björk al World Health Organization a Copenhagen, Dinamarca.

El 1967 va aconseguir una beca concedida pel Ministeri d'Afers Estrangers per realitzar un Postgrau d'Ortodòncia a la Universitat de Bergen a Noruega amb el Prof. Asbjorn Hasund, durant dos anys . Va realitzar la investigació i la tesi sobre la tracció extraoral.

El 1969 la Fundació de l'Amo li va concedir una beca per continuar amb els seus estudis de postgrau en ortodòncia a la Universitat de Califòrnia Los Angeles (UCLA) i Universitat del Sud de Califòrnia (USC) on va completar el curs “Research Methodology in Dentistry”. A més d'exercir de docent al programa de pregrau va treballar juntament amb el Prof. Dr. Spiro Chaconas, cap del Departament d'Ortodòncia d'UCLA.

Durant la seva estada als EUA, va assistir a l'Advanced Orthodontic Seminar dels Drs. Robert M. Ricketts i Ruel W. Bench, va realitzar “The Tweed Course” impartit pel Dr. Tweed al Charles H. Tweed Foundation for Orthodontic Research a Tucson, Arizona, i nombrosos cursos a universitats com Loma Linda University o Indiana University- Purdue University.

Va tenir l'oportunitat de treballar amb el Dr. Robert M. Ricketts i el Dr. Ruel W. Bench a Pacific Palisades i amb el Dr. Howard Lang a Westwood. Va conèixer personalment el Dr. Cecil Steiner i va visitar nombrosos ortodoncistes com el Dr. Edmond Wong a Hawaii.

Va acudir a nombroses reunions, Edward H. Angle Society of Orthodontists, Annual Meeting of the American Association of Orthodontics, Annual Meeting of the Foundation for Orthodontic Research, Pacific Coast Society of Orthodotists, Southern California Dental Association……

El 1971 es va establir a Palma de Mallorca per exercir de manera exclusiva l'ortodòncia.

Va assistir per primera vegada a la Reunió Anual de la Societat de The Angle Society of Europe al febrer 1975.

El 2001 va rebre el Premi Costa del Rio concedit per la Societat Espanyola d'Ortodòncia.

Examinador del The Internacional Board of Examiners del The Italian Board of Orthodontics, desembre del 1999.

Examinador de l'European Board of Orthodontists, EOS Meeting. Creta, Grècia 2000.

President de la XXVI Reunió de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Palmell de Mallorca, del 7 a l'11 de juny de 1980.

President del 52 Congrés de CIRNO i 22 Reunió de l'Associació Pedro Planas. Eivissa, del 9 al 12 d'octubre del 2014.

Professor col·laborador al Màster d'Ortdodòncia de la Universitat de València des de 1987.

Professor col·laborador al Màster d'Ortdodòncia de la Universitat Complutense de Madrid, Curs acadèmic 1988-1989.

Professor col·laborador al Curs de Postgrau “Seminari de Formació d'Ortodòncia” de la Universitat de Múrcia, Curs acadèmic 1995-1996.

Professor col·laborador al Programa de Postgrau de la Universitat de Barcelona, Curs acadèmic 1995-1996 i 1996-1997.

Tribunal avaluador de les presentacions finals de Treballs Final de Màster i Casos Clínics. Màster d'Ortodòncia. Universitat de Barcelona. Hospitalet de Llobregat, 19 de gener de 2015.


Joan Font amb el seu fill moments després de rebre el premi


El Dr. Font és membre de 10 societats odontològiques

Membre Actiu de Foundation for Orthodontic Research, 1972.

Membre Actiu de la Societat d'Angle Europea, 1979.

Societat Balear d'Odontoestomatologia, 1988.

Membre Diplomat de la Societat Espanyola d'Ortodòncia, 1990.

Membre Diplomat de la Societat Europea d'Ortodòncia, Estrasburg, 1999.

Membre de l´Associació Espanyola d´Especialistes en Ortodòncia.

Membre de l´Associació Americana d´Ortodòncia.

Membre del World Federation of Orthodontics.

Premi Mateu Orfila de la Reial Acadèmia Mèdica de les Illes Balears, 2020.

Membre d´Honor de la Societat Espanyola d´Ortodòncia, 2024.


Ha dictat més de 115 conferències

  • Prevenció en Odontologia. Acadèmia Mèdica Balear, Col·legi Oficial de Metges de Balears, Palma de Mallorca, 19 doctubre de 1977.

  • Tècnica Bioprogressiva segons la Filosofia del Dr. Robert M. Ricketts. Dr. Juan Font, Dr. José Durán. Curs d'orientació professional. Societat Colombiana d'Ortodòncia. Bogotà, Colòmbia. 6-8 de novembre del 1978.

  • Mecànica de la Teràpia Bioprogressiva de Ricketts. Dr. Juan Font. Societat Paulista d'Ortodòncia. Sao Paolo, Brasil, 12 de novembre de 1978. Universitat Estadual Paulista.

  • Mecànica de la Teràpia Bioprogressiva de Ricketts II. Dr. Juan Font. Societat Paulista d'Ortodòncia. Sao Paolo, Brasil, 30 de novembre de 1979. Universitat Estadual Paulista.

  • Conferenciant a VI Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial. Curs Precongrés. Palmell de Mallorca 1 de juny de 1980.

  • Conferenciant a XXVII Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Vigo, 9-13 de juny 1981.

  • Curs de Cefalometria Dinàmica. Hospital de Nens de Barcelona 9 de juliol del 1982.

  • Col·laboració amb l'Associació Espanyola de Profilaxi i Higiene Bucodental. 1982.

  • Col·laboració científica al I Congrés Iberoamericà d'Ortodòncia. Madrid, 3-7 doctubre de 1982.

  • Profilaxi a Odonto-Estomatologia. I Curs de Formació Sanitària per a Educadors d'Escoles Infantils. Palma de Mallorca, 14 dabril de 1983.

  • Conferenciant a XXIX Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Oviedo, 13-18 de juny 1983.

  • Curs de Teràpia Bioprogressiva de Ricketts. Institut d'Odontologia Paulista. Centre d'Estudis d'Aperfeiçoamento i Especializaçao em Odontologia. Brasil, 14 al 24 de novembre de 1983.

  • Anàlisi Mecànic de la Terapèutica Bioprogressiva (Taula Rodona). CECO, Baqueira 6 i 7 d'abril del 1984.

  • Conferenciant a XXIX Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. València, 28-31 de maig del 1985.

  • Actualitat de la prevenci a odonto-estomatologia. Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Barcelona, març del 1985.

  • Tractament de la Maloclusió a la Dentició Temporal i Mixta. IX Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Odontopediatria. La Màniga del Mar Menor, Múrcia, 20 de maig de 1987.

  • Ús de l'Aparatologia Removible als Tractaments d'Ortodòncia. Escola de Pròtesi Dental “J. Badal March”, Benicasim, Castelló, 27 de maig de 1988.

  • Cursos Teòrics d'Ortodòncia: Diagnòstic, Pla de Tractament i Tractament. Dr. Juan Font, Dr. José Durán. Universitat de Barcelona. Març-juliol 1988.

  • Maloclusions de Classe I, Classe II i Classe III. XV Congrés Odontològic Nacional. Paipa, Boyacá, Colòmbia, 13-16 d'octubre del 1988.

  • Comunicació en sessió clínica. Universitat de València, 16 de desembre de 1988.

  • Conferenciant a XXXV Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Logronyo, 29 d'abril del 1989.

  • Conferenciant a The International Symposium on Early Orthodontic Treatment. Chicago, Michigan, EUA, del 7 al 9 de juliol del 1989.

  • Col·laboració al Simposi d'Ortodòncia Elàstica. Barcelona, 17 i 18 de març del 1990.

  • Les primeres etapes del tractament d'ortodòncia i la utilització de compòsits en els tractaments d'ortodòncia. Centre International d'Enseignement et de Recherche a Orthopédie Spécialisée. París, França, 6 de maig de 1990.

  • Very Early Treatment of the Deciduous Dentition: the First Stage. 22nd FOR Annual Meeting. Williamsburg, Virgínia, EUA, del 9 a l'11 de maig del 1990.

  • Ortopèdia sobre el Maxil·lar Superior (Taula Rodona). XXXVI Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Alacant, del 4 al 9 de juny de 1990.

  • Tractament Precoç de les Oclusions Croades Posteriors i Anteriors. 1r Simposi Internacional d'Ortodòncia i Ortopèdia. Sociedade Brasileira de Correçoes Odonto-Maxil·lars. Gramat, Brasil, del 15 al 19 d'agost de 1990. Port Alegri, Brasil, 16 d'agost de 1990.

  • Contribució científica a l'East West Conference on Orofacial Function. Brussel·les, Bèlgica, del 2 al 3 de març de 1991.

  • Curs d'ortodòncia interceptiva. Col·legi Oficial d'Odontolegs i Estomatolegs de Catalunya. Barcelona, 4 de maig del 1991.

  • Quan s'ha d'iniciar un tractament d'ortodòncia? XIII Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Odontopediatria. València, del 16 al 18 de maig del 1991.

  • Tractament precoç en ortodòncia. Fundació per a la Salut Bucal. Madrid, 18 de maig del 1991.

  • Ergonomia Ortodóncica. L´Organització del Nord-oest d´Ortodoncistes. Gijón, juliol del 1991.

  • Terapèutica ortodòncica dels 3 als 10 anys. Fundació Universitat-Empresa (ADEIT). València, 17 i 18 de gener del 1992.

  • L'ortodòncia i les extraccions. Societat Balear d'Odontoestomatologia. Palmell de Mallorca, 17 de febrer de 1993.

  • Col·laboració científica al VI Congrés de l'Associació Iberoamericana d'Ortodoncistes. Sevilla, octubre del 1993.

  • Creixement de les classes III sense tractament. Cas de l'any, Universitat de València. València, 18 de desembre del 1993.

  • Els reptes de l'ortodòncia contemporània. Associació Iberoamericana d'Ortodoncistes. Hospital Pediàtric Docent Juan M. Márquez. L'Havana, Cuba, de l'11 al 13 de juliol del 1994.

  • Col·laboració científica a la 40 Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Sevilla, del 31 de maig al 3 de juny del 1994.

  • Col·laboració científica a la XLI Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Barcelona, del 5 al 7 de juny del 1995.

  • Terapèutica en Dentició Temporal. IIº Curs d'Ortopèdia Craniofacial i Ortdodncia Clínica. L'Havana, Cuba, del 12 al 14 de juny del 1995.

  • Possibilities and limitations of early treatment. 10th International Conference for Orthodontists. Sevilla, 2 de novembre de 1995

  • Cas límit entre Cirurgia i Ortodòncia. Cas de l'any, Universitat de València. València, 15 de desembre del 1995.

  • Diagnòstic ortodòntic. L'ortodoncista: orientació professional. Primeres Jornades de Treball de Professors i Estudiants de Màster d'Ortodòncia. Universitat de Barcelona. Palmell de Mallorca, 28 de juny de 1996.

  • Participació com a conferenciant a The Italian Society of Bidimensional Tecnique. Vicenza, Itàlia, 22 de juny de 1996.

  • Retrospectiva i Perspectiva de l'Ortodòncia. Acte Acadèmic de Graduació de la Tercera Promoció del Màster. Universitat de Barcelona. Barcelona, 17 de gener del 1997.

  • Tractament Primerenc de la Maloclusiones. Hospital Sant Joan de Déu (Universitat de Barcelona). Esplugues de Llobregat, 28 de febrer de 1997.

  • Conferència al Congrés del 10è Aniversari de la Societat Balear d'Odontoestomatologia. Mallorca, 14 i 15 de març de 1997.

  • Ortodòncia. Il·lustre del Consell General de Col·legis d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Espanya. Madrid, 4 doctubre de 1997.

  • Tractament Primerenc. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Santa Cruz de Tenerife. Santa Creu de Tenerife, 21 i 22 de novembre de 1997.

  • Tractament Primerenc. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs Junta Provincial de León. Lleó, 28 de febrer de 1998.

  • Terapètica Ortodoncica dels 3 als 10 anys. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs XI Regió, Pontevedra-Orense. Vigo, 20 i 21 de març de 1998.

  • Tractament primerenc integral. Reunió Científica Anual de la Societat Portuguesa d'Ortopèdia Dento-Facial. Porto, Portugal, 18 d'abril de 1998.

  • Terapètica Ortodoncica dels 3 als 10 anys. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs XII Regió. Oviedo, 25 d'abril del 1998.

  • Tractament Interceptiu de l'Erupció Ectòpica del Canino Superior. XX Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Odontopediatria. Eivissa, del 27 al 30 de maig del 1998.

  • Tractament a l'inici de la dentició mixta d'un pacient dolicocefàlic. XLIV Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Oviedo, del 7 al 10 de juny del 1998.

  • Early treatment. Congrês International de la Societe Bioprogressive de Ricketts. Atlantia-La Baule, França, 26-28 de setembre de 1998.

  • Controvèrsies a la Clínica Ortodóncica. Tractament multidisciplinari. 18è Jornades Odontològiques Internacionals del Centre de la República Argentina. Còrdova, Argentina, octubre de 1998.

  • L'Incisiu lateral superior: Un repte. Jornada Científica Homenatge a Juan Canut. Fundació Jiménez Díaz. Madrid, 6 de novembre del 1998.

  • Ortodòncia Ecològica. Institut Superior de Ciències Mèdiques de l'Havana. L'Havana, 7 d'octubre del 1998.

  • L'Aparell Twin-Block: Un estudi clínic. I Barcelona Orthodontic Meeting (COEC). Barcelona, 24 d'abril del 1999.

  • Controvèrsies Clíniques a Ortodòncia. Grup d'Estudis Odontològics de Cadis, Sanlúcar de Barrameda, 19 de febrer de 2000.

  • Diagnosticant a Ortodòncia. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de la 1a Regió. Madrid, 26 de febrer del 2000.

  • La importància del diagnòstic a Ortodòncia. Facultat de Ciències de la Salut, Universitat Europea. Madrid, 28 de març del 2000.

  • Col·laboració al programa científic de la V Reunió Anual de l'Associació Espanyola d'Ortodòncia, Madrid, 8 d'abril del 2000.

  • L'incisiu lateral superior i l'estètica dentària. VII Congrés Internacional d'Ortodòncia de Xile i 8è Congrés d'ALADO, Santiago de Xile, 28 a l'1 de setembre del 2000.

  • Curs d'ortodòncia interceptiva. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya. Girona, 30 de setembre de 2000.

  • President del Simposi: Controvèrsies a Ortodòncia. XLVII Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Magrana. Juny, 3 al 6 de juny de 2001.

  • Cas Clínic: La Recidiva Un fracàs? XLVII Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Magrana. Juny, 3 al 6 de juny de 2001.

  • Col·laboració al programa científic de la VII Reunió Anual de l'Associació Espanyola d'Ortodòncia, Madrid, 8 de març del 2002.

  • Tractament de la Classe II. Il·lustre del Consell General de Col·legis d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Espanya. Madrid, 6 d'abril del 2002.

  • Problemes Verticals i/o expansió i/o extraccions (Taula Rodona). 48 Reunió Anual de la Societat Espanyola dOrtodòncia. Sevilla, del 8 al 12 de juny del 2002.

  • Controvèrsies als Casos Límit entre Extracció versus No Extracció. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs d'Astúries. Oviedo, 14 de setembre de 2002.

  • Tractament d'Ortodòncia a Dos Fases. Il·lustre Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Lleó. Lleó, 16 de novembre de 2002.

  • L'aportació de la tècnica bioprogressiva a la filosofia del tractament primerenc. Homenatge al Dr. Ricketts. Madrid, febrer del 2004.

  • Consideracions Clíniques de Resultats a Llarg Termini. 50 Reunió Anual de la Societat Espanyola dOrtodòncia. Còrdova, del 6 al 9 de juny del 2004.

  • Actualització a Ortodòncia. Màster en Ortodòncia i Ortopèdia Dentofacial, Facultat de Ciències de la Salut, Universitat Internacional de Catalunya. Sant Cugat, 10 de juliol del 2004.

  • Curs en Grup d´Estudis de la Teràpia Bioprogressiva de President Prudent. Campinas, Sao Paulo, 5 i 6 d'agost del 2004.

  • Ortodòncia. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de les Illes Balears. Palmell de Mallorca, 24 de setembre de 2004.

  • Ponència al XLII Congrés CIRNO. Saragossa, 11-13 de novembre de 2004

  • Class III Treatment Alternatives: Dentoalveolar Compensation In C III With Extractions. Reunió anual de la Societat Europea d'ANGLE. Going, Àustria, gener del 2005.

  • Tractament primerenc de la maloclusió de CIII; Alternatives en el tractament de CIII. Universitat Central. Barcelona, maig del 2005.

  • Tractament Primer de les Maloclusions de Classe III. XXIX Congrés Nacional i IX Internacional d'Odontologia i Estomatologia XXIII COHLA. Madrid, 17 i 18 de juny del 2005.

  • Ortodòncia Ecològica. XLIII Congrés CIRNO. Còrdova, 12-15 d'octubre del 2005.

  • Tractament Dels Problemes Transversals A Ortodòncia: Una Posada Al Dia. 13a Reunió d'Hivern de la Societat Espanyola d'Ortodòncia. Madrid, 18 i 19 de novembre del 2005.

  • Estat actual dels tractaments d'ortodòncia: tractament primerenc del problema transversal. Congrés Internacional Estomatologia 2005, L'Havana, Cuba, 23 de novembre de 2005.

  • Early Treatment Of C III Malocclusions; Simplification Of Treatment; Treatment Of The Transverse Dimension In The Early Dentition. Societat Italiana d'Ortodòncia. Reggia di Caserta, Nàpols, 2 al 4 de març de 2006.

  • Tractament Primerenc del Problema Transversal. XXVIII Reunió Anual de la Societat Espanyola d'Odontopediatria. Madrid, 19 de maig del 2006.

  • Tractament en la dentició mixta cirn Segòvia Oct. 2006

  • Alternatives en el tractament de la classe III; L'aportació de la tècnica bioprogressiva a la filosofia del tractament primerenc; Mecànica ortodòncica; Simplificació del tractament; Tractament primerenc de les maloclusions de classe III; Tractament primerenc del problema transversal. Brasil Des. 2006.

  • Ortodòncia ecològica; Simplificació del tractament; Tractament primerenc del problema transversal. Barcelona Abr. 2007

  • Influències de la Masticació en el Desenvolupament de les Asimetries Facials. 53 Reunió Anual de la Societat Espanyola dOrtodòncia. Cadis, del 2 al 6 de juny del 2007.

  • Dentoalveolar compensation in treatment of class III with extractions. The Forestadent Centenary Symposium. Palmell de Mallorca, 28 de setembre de 2007.

  • Ortodòncia Interceptiva. XXX Congrés Nacional i X Internacional d'Odontologia i Estomatologia. València, 22 de setembre del 2007.

  • El tractament d'ortodòncia dels 4 als 7 anys. I Congrés Internacional Societat Dominicana d'Ortodòncia. XVI Congrés Internacional Associació Iberoamericana d'Ortodoncistes. Santo Domingo, República Dominicana, del 2 al 5 de novembre del 2007.

  • Tractament dentoalveolar de la Classe III amb extraccions. Associació Espanyola d´Especialistes d´Ortodòncia. Madrid, 15 de desembre del 2007.

  • Revisió a llarg termini de la decisió dextracció o no extracció en casos límits. 54 Reunió Anual de la Societat Espanyola dOrtodòncia. Màlaga, 4 de juny del 2008.

  • Class II té right to be Class II. Reunió anual de la Societat Europea d'ANGLE. Going, Àustria, febrer del 2009.

  • Early treatment from 4 to 7 years of age. American Association of Orthodontists 109th Annual Session. Boston, Massachusetts, de l'1 al 5 de maig del 2009.

  • Tractament primerenc de les asimetries. 55 Reunió Anual de la Societat Espanyola dOrtodòncia. València, 3 al 6 de juny del 2009.

  • Early treatment of the saggital dimensió; Treatment of the transeverse dimensió. Orthodontic Department, University of Baltimore. Baltimore, Maryland, EUA, 29 d'abril del 2010.

  • Early treatment of high-angle cases. International Spring Meeting SIDO 2nd MOIP Congress. Principe de Piemonte, Viareggio, 15 de Maig de 2010.

  • Ortodòncia Mínimament Invasiva. Convenció Internacional Estomatologia 2010. L'Havana, Cuba, 24 de juny de 2010.

  • Ortodòncia Mínimament Invasiva. 48 Congrés CIRNO, 18 Reunió AEPP. Toledo, 22 d'octubre del 2010.

  • Consideracions clíniques del caní retingut. Reunió d'Hivern de la Societat Espanyola d'Ortodòncia . Madrid, 20 de novembre del 2010.

  • Classe II Terapèutica. Màster d'Ortodòncia. Facultat d'Odontologia. Universitat de València. 4 de març del 2011.

  • Ortodòncia Ecològica. EXPOORAL Congrés Multidisciplinar. Madrid, 9 d'abril del 2011.

  • Casos Límit en el Tractament de la Classe III a Adults. Col·legi Oficial de Dentistes de les Illes Balears. Palmell de Mallorca, 12 de gener de 2012.

  • Ortodòncia Ecològica. VII Barcelona Orthodontic Meeting. Barcelona, 3 de març del 2012.

  • Casos Límit en el Tractament de la Classe III a Adults; Tractament Primer de les Maloclusions de Classe III. Universitat de Barcelona, 30 de març del 2012.

  • Camouflage as Alternative Treatment in Class II i Class III Maloclusions. European Orthodontic Society. Santiago de Compostel·la, 12 de juny de 2012.

  • Cas de l'any (cas clínic). Universitat de València 2012.

  • Clinical Applications of the Bioprogressive Principles. Bioprogressive Symposium. Foundation for Modern Bioprogressive Orthodontics. Filadèlfia, Pennsylvania, 3 de maig de 2013.

  • Clinical Applications of the Bioprogressive Principles. Bioprogressive Symposium. Foundation for Modern Bioprogressive Orthodontics. Brasil, 31 d'octubre del 2013.

  • “Tractament Primer” Ortodòncia Ecològica. IX Congrés Nacional SEOII, LIII Congrés Nacional del CIRNO-AEPP. Salamanca, 12 de març del 2015.


Cursos més destacats als quals ha assistit

Anualment ha assistit a les reunions anuals de la Societat Espanyola d'Ortodòncia, l'American Association of Orthodontics, l'European Orthodontic Society, la Foundation for Orthodontic Research, la Societat Espanyola d'Odontopediatria.

  • Curs de Rehabilitació Neuro-Oclusal, Dr. Pedro Planas, Palma de Mallorca, 20 de gener de 1966.

  • Advanced Orthodontics, Dr. RM Ricketts & Dr. RW Bench (Foundation For Orthodontic Research), Pacific Palisades, Califòrnia, 14-27 de setembre de 1969.

  • The Tweed Course, Dr CH Tweed (Charles H. Tweed Foundation for Orthodontic Research) Tucson, Arizona, 12-24 d'octubre de 1969.

  • Cephalometry-Advanced, Dr Viken Sassouni, University of South California, Los Angeles. 7-10 de febrer, 1970.

  • Adapting the Edgwise Appliance to Newer Concepts of Treatment. Dr. John T. Lindquist. Loma Linda University, Califòrnia. 22-24 febrer de 1970.

  • A Philosophy and Rationale for Treatment Problems in Orthodontics. Dr John H. Parker, Dr Ronald L. Roth, Dr Robert E. Griffin. University of Southern California, School of Dentistry, Los Angeles. 14-15 de març del 1970.

  • Genetic Factors in Craniofacial Growth and Development. Dr. Samuel Pruzansky, Dr. Robert J. Gorlin. Loma Linda University, Califòrnia. 12 d'abril del 1970.

  • Advanced Course in Orthodontic Treatment Planing. Dr. Charles J. Burstone. Indiana University, Indianapolis, 3-4 de juny de 1970.

  • Seminar Graduate Refresher Course. DR. Robert M. Ricketts, Dr. Ruel W. Bench. Santa Mònica, Califòrnia, 22-26 setembre 1970.

  • Principles of Occlusion I. Dr. Niles F. Guichet. University of Southern California, Los Angeles, 1-2 octubre de 1970.

  • Diagnostic and Treatment Concepts Based on Documented Biological Truths. Dr. Fred F. Schudy. Loma Linda University, Califòrnia, 16-17 de novembre de 1970.

  • New Vistes in Cephalometrics, Dr Robert E. Moyers, Dr Donald H. Enlow, Loma Linda University, Califòrnia, 15 de desembre de 1970.

  • Aparatologia Removible, Dr. D. Costa del Riu, Fundació Jiménez Díaz. Madrid, 28-30 gener 1971.

  • El Creixement i Desenvolupament Aplicat a l'Ortodòncia Clínica, Dr. Alton W. Moore, Dr. Alfred T. Baum, Fundació Jiménez Díaz, Madrid 3 de juny de 1972.

  • Advanced Orthodontics. Dr. Robert M. Ricketts. Foundation for Orthodontic Research. Palmell de Mallorca, 17-30 de març de 1974.

  • Applied mechanics of the Bio-Progressive Therapy. Ruel w. Bench, Carl F. Gugino. Barcelona, de l'1 al 4 de novembre del 1975.

  • Actualització a Ortodòncia. Dr. J. Canut, Dr. JA Canut, Dr. J. Carriere, Dr. A. Costa. Revista Espanyola d'Ortodòncia. València, del 7 al 8 doctubre de 1976.

  • Mechanics Sequences and Typodont Course Bio-Progressive Therapy (Ricketts), Ruel w. Bench, Carl F. Gugino. Palmell de Mallorca, 2-7 de novembre de 1977.

  • Disjunció Palatina. Dr. Andrew J. Haas. Grup d´Estudi d´Ortodoncistes Espanyols. Barcelona, 22-25 de febrer del 1978.

  • Odontologia Preventiva i Social. Prof. Simón Katz. Universitat Complutense. Facultat de Medicina. Madrid, 17 de juny del 1978.

  • Pertorbacions funcionals del sistema masticatori: Diagnòstic i enfocament terapèutic. Dr. Raúl G. Caffesse. Hospital Sant Rafael. Barcelona, març del 1979.

  • Diagnosi and therapy with Fränkel Appliances. Curs postcongrés de l'EOS. Barcelona, 20 i 21 de maig del 1979.

  • Tractament i Retenció a Ortodòncia. Dr. Björn Zachrisson. Curs Pre-Reunió, XXVI Reunió Anual de la SEDO, Palmell de Mallorca, 6 i 7 de juny de 1980.

  • Teràpia bioprogressiva. Dr. J. Hilghers. Grup d´Estudi d´Ortodoncistes Espanyols. Madrid, 20 i 21 de novembre del 1980.

  • Tècnica de seqüència distomesial. Dr. José Carriere Pons. Barcelona, març del 1983.

  • Modificacions actuals de la mecànica en el tractament amb arc de cant de diferents maloclusions. Dr. Harry L. Dougherty. Curs Pre-Congrés, SEDO, Oviedo, 13 de juny de 1983.

  • Ortodòncia Correctiva. Dr. Robert M. Ricketts. Universitat de València. Alacant, 18 i 22 d'octubre del 1983.

  • Conceptes de Fisiologia Oral: Bases Fisiològiques de l'Oclusió i la Rehabilitació. Prof. Dr. Joan Salsench i Cabré. Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Barcelona, 17 de març del 1984.

  • Avenços en Aparatologia Funcional. Prof. Donald G. Woodside. Curs del Reunió XXX de la SEDO, Madrid, 4 i 5 de juny 1984.

  • Aparatologia Funcional al Tractament d'Ortodòncia. Prof. Dr. Raymond P. Howe. Grup Espanyol d'Ortodoncistes Exclusius. Madrid, 1 de desembre del 1984.

  • Advanced Mechanics and Treatment Design in the Bio-Progressive Therapy (Ricketts). Dr. Carl F. Gugino. València, 27 d'abril del 1985.

  • Tractament Ortodoncís dels Casos d'Agenèsies Dentàries. Dr. Lennart Lagerström. Clínica Carrière, Barcelona, 30 setembre - 1 d'octubre del 1985.

  • Implicacions Clíniques i Neurofisiològiques de la Posició Lingual. Dr. Alan Arthur Lowe. Universitat de València, 18 d'abril del 1986.

  • Ortodòncia, Ortopèdia i Oclusió. Dr. D. Groberty. Universitat de València, 14 i 15 de novembre de 1986.

  • Curs sobre tècnica Bioprogressiva linear Dynamic System. Dr. James J. Hilgers. Madrid 25-26 de setembre del 1987.

  • Cimentat directe de bràquets. Dr. B. Zachrisson

  • Introduction to functional Occlusion and the Straight Wire Appliance. (Post-graduate education) Roth Williams International Seminars, Dr. RH Roth, Dr. RE Williams. Del 4 al 6 de març del 1988.

  • Tècnica bioprogressiva. Dr. Raul W. Bench. XXXIV Reunió de la SEDO. Lloret de Mar, 6 i 7 de juny de 1988.

  • Bioprogressive Simplified: Advanced Orthodontic Management and Technique. Dr. James J. Hilgers. Mission Vell, Califòrnia, 3 al 5 de novembre de 1988.

  • Terminació de Casos i Mètodes de Retenció Ortodóncica. Fundació Jimenez Diaz, Madrid, 24 i 25 de febrer de 1989.

  • Actualització de la Tècnica Bioprogressiva. Dr. Francisco Ferre Cabrero. Curs Pre-Congrés, XXV SEDO, Torremolinos, Màlaga, del 4 al 5 de juny de 1989.

  • Rehabilitació Neuro-Oclusal. Dr. Pedro Planas. Club Internacional de Rehabilitació Neuro-Oclusal. Torremolinos, Màlaga, del 5 al 9 de juny del 1989.

  • Early Symposium on Early Orthodontic Treatment. Xicago, Illinois, EUA, juliol 1989.

  • Curs sobre Funció i Disfunció Craneomandibular. Dr. Franco Mongini. Reunió Conjunta Anual de Prostodòncia i Ceràmica. Barcelona, 26 de setembre del 1989.

  • Trattamenti Ortodontici in Teràpia Non Estrattiva. Prof. Dr. Norman Cetlin. Nàpols, Itàlia, 18-28 de novembre de 1989.

  • Tractament sense extraccions. Dr. N. Cetlin. Revista Espanyola d'Ortodòncia. Xàbia, 16 i 17 de febrer de 1990.

  • Curs sobre Establilitat i recidiva dels tractaments dortotòncia. Prof. B.Zachrisson. Oslo, 23 i 24 de març de 1990.

  • Curs de Disfunció de l'Articulació Temporomandibular. Dr. C. Gay. SBOE, Palmell de Mallorca, 30 i 31 de març de 1990.

  • Bass Orthopaedic System. Dr. N. Bass. Panum Institute. Copenhagen, Dinamarca, 25 i 26 de juny de 1990.

  • Tractament amb Aparells Funcionals. Prof. FG Sander. XII Reunió SEOP. Sevilla, del 9 al 10 d'octubre del 1990.

  • Una Filosofia de Tractament. Dr. JL Jesen. Revista Espanyola de Tractament. València, 17 i 18 de gener del 1991.

  • Ortodòncia al Pacient Disfuncional. Dr. DG Grummons. 3VII Reunió de la SEDO. Gran Canària, del 10 al 15 de juny del 1991.

  • ATM i oclusió funcional a la pràctica ortodòntica. Prof. E. Bejarano. FB, Madrid, 29 de juny de 1991.

  • Prevenció i Tractament de Problemes Periodontals al Pacient Ortodóncic. Dr RL Vanarsdall. Grup d'Estudis Avançats sobre Ortodòncia. Madrid, 5 doctubre de 1991.

  • Curs sobre Patologia de la disfunció d'ATM. Dr. V. Jiménez. IV Jornades dactualització dental. Palmell de Mallorca, 1 de maig de 1992.

  • Curs pràctic de mumtatge amb articulador semiajustable: Nonarcon-Arcon. Dr. JM Casamada i Güell. Societat Catalana d'Odonto-Estomatologia. Barcelona, 11 dabril de 1992.

  • Tractament del Pacient de Classe III. Associació Iberoamericana d'Ortodoncistes. Dr. R. Nanda. Madrid, 21 i 22 de febrer de 1992.

  • Memòria de forma: concepte terapèutic. Dr. JF Ollu. AOC, Barcelona, 30 d'abril del 1993.

  • Tècnica Bioprogressiva. Curs Precongrés de la XXXIX Reunió de la SEDO. Salamanca, del 7 al 8 de juny del 1993.

  • Orthodontic Mini-Residency Program. Continuing Dental Education, University of Washington. Seattle, Washington, de l'1 al 5 de novembre del 1993.

  • Tècnica d'Arc Recte. Dr. J. Ayala, Dra. A. Sapunar. VI Congrés de l´Associació Iberoamericana d´Ortodoncistes. Sevilla, 9 doctubre de 1993.

  • Forces Extraorals a Ortodòncia. Prof. U. Teuscher. SEDO, 12 de març de 1994.

  • Fèrules de descàrrega. SBOE, Palma de Mallorca, 11 de juny de 1994.

  • Tractament de les mossegades obertes: moviments AP en massa tècnica MEAW Dr. JC Mestre. Associació Iberoamericana d'ortodoncistes. Madrid, 16 i 17 de setembre del 1994.

  • Forces magnètiques en ortodòncia. SEDO, Madrid, 25 i 26 de novembre de 1994.

  • Curs Biomecànica en ortodòncia. Dr. RJ Isaacson. SEDO, Madrid, 10 i 11 de març de 1995.

  • Maloclusió de classe II: Ficció, realitat i solucions. Dr. A. Gianelly. XLI Reunió de la SEDO. Barcelona, 3 i 4 de juny del 1995.

  • My Contributions to Clinical Orthodontics. Dr. RM Ricketts. 10th International Conference for Orthodontists. Sevilla, 31 d'octubre i 1 de novembre del 1995.

  • Com millorar la salut periodontal mitjançant el tractament dortotòncia. Prof. RL Boyd. Associació Iberoamericana d'Ortodòncia. Madrid, 17 i 18 de febrer del 1995.

  • Actualització en tècnica bioprogressiva i filosofia de base zero: perspectives. Dr. CF Gugino. SEU. Madrid, 29 i 30 de març del 1996.

  • Simplified treatment mechanics (STM), Dr. JH Mayes. Palma de Mallorca, 24 dabril de 1996.

  • Plantejament integral de la patologia d'ATM. AILDC. Madrid 18 i 19 de maig del 1996.

  • Curs sobre l'estat actual de la implantologia osseintegrada: tractaments multidisciplinaris. Drs. J. Pi, J. Harster i P. Mir. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de les Balears. Palmell de Mallorca, 25 de maig de 1996.

  • Aplicació Clínica de la Tècnica de l'Arc Recte. Dr. JC Bennett. 42a Reunió de la SEDO. Burgos, 10 i 11 de juny del 1996.

  • Curs Clínic d'Ortodòncia. Dr. PK Turley. 5a Reunió d'Hivern de la SEDO. Madrid, 22 i 23 de novembre de 1996.

  • The Essence of Practical Orthodontics. Dr. JJ Hilgers. Laguna Beach, Califòrnia, EUA, del 21 al 26 d'abril del 1997.

  • Corrective and rehabilitative orthodontics: intermediate and late tratment. Dr R. Ricketts. EOS. València, 14 de juny del 1997.

  • Interdisciplinary treatment: the key to managing implants and deontofacial aesthetics. Dr. V. Kokich and Dr. F. Spear. EOS. València, 9 i 10 de juny del 1997.

  • Corrective and rehabilitative orthodontics: Intermediate and late treatment. Dr.RM Ricketts. EOS. València, 14 de juny del 1997.

  • Dentofacial orthopedics. Mastering the mandible. Dr. D. Grobéty. EOS. València, 14 de juny del 1997.

  • Early orthodontic treatment. Dr. C. Evans. Harvard Society for the Advancement of Orthodontics. Toledo, 20 i 21 d'octubre del 1997.

  • Curs de diagnòstic i tractament dels problemes craniomandibulars. Dr. E. Vázquez. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Balears. Maó, 24 de gener de 1998.

  • Objectius, ortodòncics i ortopèdics del tractament, durant el creixement. L'intrusor funcional. Prof. A. Facal. Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya. Barcelona, 31 de gener del 1998.

  • Combineu Fixed/Functional Orthodontics and Treatment Planning. Dr. MS Bubon. RMO. Madrid, 27 de març de 1998

  • El Sistema Versàtil MBT a la Mecànica del Tractament entre Arcades. Dr. HJ Trevisi. Barcelona, 19 i 20 de febrer del 1999.

  • Desordres Craneomandibulars: Passat, Present i Futur. Dr. D. Paesani. Societat Espanyola de Disfunció Craniomandibular. Palmell de Mallorca, 8 de maig de 1999.

  • Biomecànica Aplicada a la Clínica Ortodóncica. Prof. RJ Isaacson. XLV Reunió de la SEDO, Palmell de Mallorca, 31 de maig de 1999.

  • Tractament Multidisciplinaris a Pacients Complexos. Dr. Robert L. Boyd. XLV Reunió de la SEDO, Palmell de Mallorca, 31 de maig de 1999.

  • Precongress Course Dr. Teuscher, EOS Meeting, Estrasburg, França, 22 de juny de 1999.

  • Tractament Integral: Ortodòncia, Periodòncia i Prostodòncia. Dr BU Zachrisson. Societat Catalana D'Odontoestomatologia. Barcelona, 2 de desembre del 2000.

  • La tècnica de l'ancoratge Invers. Drs. Carrière. 9a Reunió d'Hivern de la SEDO. Madrid, 24 i 25 de novembre del 2000.

  • Anterior Dental Aesthetics: The role of the Orthodontist. Dr. V. Kokich. 76 EOS Congress. Creta, Grècia, 2 de juny del 2000.

  • Guia per a l'Avaluació, Diagnòstic i Maneig al Pacient Adult. 10a Reunió d'Hivern de la SEDO. Madrid, 23 i 24 de novembre del 2001.

  • Ortodòncia, Implants i Pròtesis Combinats a la Clínica Pràctica. Prof. Dr. VG Kokich, Prof. Dr. FD Spear, Prof. Dr. DP Matthews. Societat Catalana D'Odontoestomatologia. Barcelona, 1 de desembre del 2001.

  • Adults Orthodontics. Prof. B. Zachrisson. 77 EOS Congress. Gant, Bèlgica, 19 de juny de 2001.

  • Tractament Ortodòncic amb la Tècnica Multiseqüencial (MSE). Manipulació multidisciplinària del Front Anterior. Prof. Dr. E. Solana Prof. Dra. A. Mendoza. Societat Catalana D'Odontoestomatologia. Barcelona, 30 i 31 de març del 2001.

  • Air Rotor i Aparells Essix. Dr. JJ Shreridan (Lousiana School of Dentistry). Madrid, 7 doctubre 2002.

  • És possible redirigir el creixement orofacial? Com? Drs. Dean, Levinkind, Mew, Orto-Gibbs, Stimson, Trenouth. Societat Catalana D'Odontoestomatologia. Barcelona, 17 i 18 doctubre de 2003.

  • Damon System 2. Passive Self-Ligating Orthodontics. Dr. D. Damon. Madrid, 22 i 23 de setembre del 2003.

  • Biological Concepts Supporting the Orthopedic Treatment of Class II i Class III Patients. Prof. Dr. L. Franchi. X International Symposium on Dentofacial Development and Function. Costa do Sauípe, Badia, Brasil, 8 al 13 d'agost de 2004

  • Biological Concepts Supporting Biomechanics in Tooth Movement. Prof. Dr. F. Günter. X International Symposium on Dentofacial Development and Function. Costa do Sauípe, Badia, Brasil, 8 al 13 d'agost de 2004

  • Actualització a la Tècnica MBT. Drs. J. Bennett, McLaughlin, Trevisi. 50 Reunió de la SEDO. Còrdova, 5 i 6 de juny del 2004.

  • Solucions Clíniques a Ortodòncia. SEU. Drs. Ayala, Cocconi, Martín. Madrid 24 i 25 de juny del 2005.

  • Brackets Autoligables Eficàcia i Excel·lència. Dr. Straty Righellis (Universitat de Califòrnia). Barcelona, 12 de març del 2005.

  • 33rd Annual Moyers Symposium- Early Orthodontic Treatment. Drs. Baccetti, Behrents, Franchi, Johnston, McNamara, Turley, Vig. University of Michigan, School of Dentistry. Ann Arbor, Michigan, EUA, 25 de febrer del 2006.

  • Ortodòncia a l'Adult. Drs. P. Allan, R. Roblee, M. Palmer. 52 Reunió de la SEDO. Benidorm, 3 de juny del 2006.

  • Dental Implant Training Centre. Dr. JB Cope. IMTEC Corporation. Califòrnia, EUA, 26 d'octubre del 2006.

  • Acabament de Casos, Retenció i Estabilitat. Drs. Álvarez Carlón, Carrascal, Hernández, Flames, Menéndez. 14a Reunió d'Hivern de la SEDO. Madrid, 24 i 25 de novembre del 2006.

  • Posturologia i Odontologia Infantil Integrada. Prof. M. Rocabado. SEOII. Sevilla, 15 de març de 2007

  • Orde i Desordre de l'Oclusió i el seu Desenvolupament. Prof. WA Simoës. SEOII. Sevilla, 16 de març del 2007

  • Hàbits Nocius al Nen: Enfocaments Actuals. SEOII. Sevilla, 17 de març de 2007

  • Trobada amb el Dr. Zachrisson. Dr. B. Zachrisson. Estudis Ortodòncics de Postgrau. Madrid, 31 de març del 2007.

  • L'acabat a Ortodòncia. El que tot clínic hauria de saber. Dr. VG Kokich. SEU. Cadis, 2 i 3 de juny de 2007.

  • Mecànica de tractament. Dr. J. Ayala. Osteoplac. Sant Sebastià, 18 i 19 d'octubre del 2007.

  • Curs d'Oclusió i Rehabilitació Oral. Prof. Dr. A. Alonso. Dental Research Team. Alacant, del 6 al 8 de desembre del 2007.

  • L'Estètica al Front Anterior. Un Món Apassionant. Drs. DM Salvador, Dr. R. Cocconi. COEC. Barcelona, 6 de març del 2008.

  • Disfunció Articular i Tractaments de Classe II. Dr. G. Gutiérrez. Osteoplac. Sant Sebastià, 24 i 25 d'octubre del 2008.

  • Tractament Ortopèdic de les Maloclusions Classe III. Dr. JL Raymond. Seminari d'Ortodòncia, 28 i 29 de novembre del 2008.

  • Curs d'Especialització en Ortodòncia a la tècnica SWING. Dr. JR Frenck. Forestadent. Madrid, durant els anys 2008-2009.

  • Jornada Teòrica Pràctica de la Postura. Dra. A. Pelosí. Accademi Posturocclusale. Madrid, 13 de juny del 2009.

  • Kokich & Zachrisson International Farewell Lecture. Dubrovnik, 4 i 5 de setembre del 2009.

  • Traïr els patients al màxim de leur potentiel occlusal, esthétique et fonctionnel. Dr. D. Rollet. SBR. Lió, 26 de setembre del 2010.

  • Relació Biomecànica Cervicocraneomandibular i Manteniment de la Posició Ortostática. Dr. X. Bardina. SEU. Barcelona, 3 de juny del 2011.



2 visualizaciones0 comentarios
bottom of page